شیشه و انواع آن در صنعت درب و پنجره

admini
27 دی, 1402
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

شیشه مهم‌ترین متریال استفاده شده در درب و پنجره است که علاوه بر افزایش زیبایی ظاهری در انعکاس نور تاثیر بسزایی دارد. شیشه ها به صورت ساده و رنگی طراحی و ساخته می شوند به همین دلیل سطح کاربری گسترده ای دارند. انعطاف پذیری شیشه باعث شده تا طراحان آن را به شکل های متنوع تبدیل کنند و تمام سلیقه‌ ها را به خوبی پوشش دهند. در صنعت درب و پنجره شیشه بیشترین نقش را ایفا می کند چون ایمنی این لوازم با شیشه تکمیل می شود. بعد از ساخت درب و پنجره شیشه با توجه به سایز آنها برش زده می شود و روی آنها انداخته می شود. شیشه های دو جداره به دلیل اینکه بهترین عایق صوتی و حرارتی و برودتی هستند بیشتر مورد استقبال قرار می گیرند. در ادامه همراه شهرپنجره ایران باشید.

آشنایی با انواع شیشه در صنعت درب و پنجره

در صنعت ساختمان سازی درب و پنجره و شیشه ای که روی آنها انداخته می شود اهمیت بسزایی دارد. بیشترین حجم استفاده از شیشه مربوط به همین صنعت است. بکارگیری ایده های جدید و هوشمندانه و متریال های به روز و دستگاه های جدید باعث شده تا شیشه های جدید کیفیت و ویژگی بیشتری داشته باشند.

تنوع بالا در ساخت شیشه باعث شده تا مشتریان محدودیتی برای خرید نداشته باشند و بتوانند متناسب با نیاز و بودجه خود خرید را انجام دهند. قابلیت های خوبی که شیشه ها دارند به افزایش بهره وری و کاهش مصرف انرژی کمک زیادی کرده است. از نظر جنس و کارایی می‌توان شیشه‌ها را به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

شیشه فلوت یا تخت

قدمت این شیشه ها زیاد است و چون به حالت تخت ساخته می شوند کارایی زیادی هم دارند. ضخامت این شیشه از ۲ تا ۲۰ میلی‌متر است و با نصب شدن روی درب و پنجره ایمنی را به محیط هدیه می دهند. هیچ گونه موج و خمیدگی ندارد و به صورت ساده و رنگی قابل ساخت است.

شیشه رفلکس یا انعکاس دهنده

شیشه های رفلکس ساختاری منحصربه‌فرد دارند. سازندگان با قرار دادن پوشش مخصوص روی شیشه فلوت یا تخت توانسته اند این شیشه خاص را طراحی کنند که در انعکاس نور هم تاثیر بسزایی دارد. در نماهای خارجی بیشترین حجم مصرف را دارد و با بازتاب نور می تواند از نفوذ بیش از حد نور به ساخت جلوگیری کند.

شیشه سکوریت

شیشه سکوریت یا حرارت دیده ایمنی زیادی دارد چون با مقاومت بالا طراحی و ساخته می شود. با فراوری شیشه فلوت و اعمال حرارت و افزودن متریال های دیگر توانسته اند این شیشه کاربردی را تولید کنند. نشکن بودن این شیشه باعث شده تا شما بتوانید در شرایط مختلف از آن استفاده کنید.

شیشه لمینت

این شیشه از دو یا چند لایه ساخته شده و به دلیل ضخامت زیاد ایمنی خوبی هم دارد. در مقابل فشار و ضربه دوام خوبی دارد و می توان هر جایی آن را نصب کرد. اگر شیشه له دلیل ضربه زیاد شکسته شود تکه های خرد شده آن بیرون نمی ریزد. در شیشه اتومبیل بیش‌تر از شیشه های لمینت استفاده می کنند.

شیشه ضد حریق (پیرکس)

اگر به دنبال شیشه ای هستید که در مقابل حرارت دوام لازم را داشته باشد ما شیشه ضد حریق یا پیرکس را به شما معرفی می کنیم. ضریب انبساط و انقباض در این مدل کم بوده به همین دلیل در زمان سرد و گرم شدن دچار افت کیفیت نمی شود و می تواند حرارت زیاد را به خوبی تحمل کند.

شیشه دکوراتیو

در دکوراسیون داخلی و خارجی شیشه دکوراتیو بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. این شیشه با تنوع طرح و رنگ بالا ساخته و می تواند تمام سلیقه‌ ها را به خوبی پوشش دهد. این شیشه ها در دو مدل لاکوبال و رنگی تولید می شوند.

شیشه سندبلاست

شیشه های سند بلاست مات هستند هستند به روشی کاملا خاص تولید می شوند. برای ساخت این شیشه ها نوعی ماسه خاص روی شیشه پاشیده می شود تا آن را مات کند. امکان ساخت آن در طرح و نقش های دلخواه وجود دارد. شرکت ها و سازمان ها می توانند لوگو و برند خود را روی این شیشه ها چاپ کنند.

شیشه مشجر

این شیشه ها سطحی صاف ندارند بلکه روی آنها ناهمواری هایی دیده می شود. شکست نور در این شیشه به خوبی رخ می دهد و شما نمی توانید آن طرف شیشه را با وضوح مشاهده کنید. امکان نصب این شیشه در محیط های مختلف وجود دارد‌ و می توان به کمک آنها نمای داخلی و خارجی متفاوتی داشت.

شیشه‌های خم

برای تحقق بخشیدن به ایده های مختلف معماری و طراحی شیشه های خم ساخته شده اند. به کمک آنها می توان زیبایی بیشتری به فضا بخشید و نورپردازی طبیعی را به بهترین شکل کامل کرد. از مزیت های مهم این شیشه می توان به ایجاد هارمونی و هماهنگی بصری اشاره کرد.

شیشه چند جداره

برای اینکه مقاومت شیشه ها افزایش پیدا کند امروزه آنها را به صورت چند جداره تولید می کنند. هر چه تعداد جداره های شیشه بیشتر باشد ضخامت آن افزایش پیدا می کند که در این صورت می تواند در مقابل ضربه و فشار مقاوم تر باشد.

کاربرد شیشه در معماری و ساختمان سازی

شیشه امروزه در معماری و ساختمان سازی نقش پر رنگی را ایفا می‌کند‌. علاوه بر درب و پنجره و نورپردازی می‌توان از آن برای کف هم استفاده کرد. با این کار نور بین طبقات منعکس می شود و می تواند همه جا را روشن کند.

برای کف همیشه شیشه های چند جداره استفاده می شوند تا در مقابل فشار و ضربه مقاوم باشند. با نصب شیشه روی سقف نه تنها زیبایی بصری بیشتر می شود بلکه نور طبیعی فضا را بزرگتر نشان می دهد. شیشه بهترین عایق حرارتی و صدا است بنابراین می توان در قسمت دیوار هم از آن استفاده کرد‌.

هرکجا که شیشه نصب شود شما می توانید از نور طبیعی و مصنوعی بهره‌مند شوید. برای جداسازی فضاها بهترین گزینه است. در حمام و سرویس بهداشتی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. نرده های شیشه همیشه جذابیت خاصی دارند. استفاده از شیشه در پله هم می تواند جلوه خوبی داشته باشد.

سخن پایانی

شیشه ها در صنعت درب و پنجره جایگاه ویژه ای دارند و با نصب روی این تجهیزات زیبایی و ایمنی آنها را بیشتر می کنند. شیشه های ساده و رنگی هر کدام طرفداران خاص خود را دارند و در محیطی مجزا مورد استفاده قرار می گیرند. پیشرفته تکنولوژی باعث شده تا شیشه های جدید در مقابل رطوبت و حرارت و فشار و ضربه دوام زیادی داشته باشند. وزن شیشه با توجه به ضخامت و جنسی که دارد مشخص می شود. این محصولات توسط دستگاه برش زده می شوند و به کمک یرای آلات روی درب و پنجره قرار می گیرند.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.